Masszázs

Lávaköves - Svéd - Gyógy

Szalonunkban svédmasszázs, különböző wellness masszázsok: mézes-olajos, csokoládés, paprika-olajos, lávaköves masszázs állnak rendelkezésre

Lávaköves masszázs:

Masszőreink különleges kényeztetéssel várnak a hűvös , őszbe forduló napokon. A lávaköves masszázs nyugalmat és teljes pihenést biztosít, általa egy álomszerű állapotba juthatunk. A mozgások ritmusa és a kövek ereje a test egyedülálló, teljes ellazulását idézi elő. A masszázs során alkalmazott egészen lassú hullám és körmozgásokkal kényeztető, simogató meleg érzésen túl, a következő áldásos hatása van a terápiának: csakrák a meleg hatására megnyílnak, ezzel utat mutatva az életenergia harmonikus áramlásának, egy abszolút mély ellazulás felé. Az egész kezelés sajátos ritmusban zajlik.
A masszázskezelés során meleg kövekkel simítjuk, dörzsöljük és gyúrjuk az izmokat, kézzel történő masszírozással is kiegészítve. A forróság a különböző masszázsfogásokkal együttesen fokozza a vérkeringést, stimulálja a test energiaháztartását, és nagyon jól ellazítja az izomzatot.
A masszázs segítségével megszűnnek az izomfájdalmak, felgyorsulnak az anyagcsere folyamatok, és megindul a szervezet méregtelenítése. Egyaránt harmonizálja a testet és a lelket.
A bazalt lávaköveknek az átlagosnál magasabb a vastartalmuk, ezért magnetikus hatásuk szintén fokozza az ellazulást. A masszőr több követ helyez a vendég hátára, combjára, a lábujjai közé és a tenyerébe (a meridián pontokra), ezáltal is segítve az ellazulást és az életenergia áramlást. 
Azoknak a kedves vendégeinknek ajánljuk, akik a hideg téli napokon szeretnének átmelegedni, akiknek keze, lába nehezen melegszik fel és különösen „fázósak”, továbbá mindazoknak, akik szeretnék kipróbálni, ezt a különleges, kényeztető, lazító masszázstípust. Nem fognak benne csalódni…
Ajándékutalvány is kapható, ha szeretteinknek örömet kívánunk szerezni.

Svédmasszázs

A svéd masszázs kézzel végzett, az emberi szervezetet mechanikai ingerek által befolyásoló kezelési technika. Egyes keleti masszázsoktól eltérően közvetlen fiziológiai hatásokra épít, ám a személyes törődés érzete a lelki egészségnek is jót tesz. A masszázst ruhátlan testfelületen, vivőanyaggal (krém) vagy anélkül végzik. Az éppen nem kezelt testrészeket betakarják. A vendég kényelmes masszázságyon fekszik.

A betegségek kezelése magasabb szinten már a gyógymasszázs, illetve a nyirokmasszázs körébe tartozik. Kétséges esetben a svédmasszőrnek is orvosi véleményt kell kérnie.

 

Gyógymasszázs

A gyógymasszázst szalonunkban okleveles gyógymasszőr végzi.

A gyógymasszázs jelentős fontossággal bír a fizikoterápiás kezeléseken belül. Csodás módszerre épül, amellyel kiváló diagnózist állíthat fel a terapeuta a betegéről.
A terapeutának komoly elméleti és gyakorlati tudással, tapasztalattal kell rendelkeznie, ahhoz, hogy bizonyos eredetű mozgásszervi problémákat kezelni tudjon hatásosan. Mindig emlékeznie kell arra, hogy az egyént összefüggéseiben kell látnia, mert a szervezetben minden összeköttetésben, kapcsolatban áll egymással. Például a megrándult bokájú beteg, kíméli a sérült lábát, ezért csípő ízületeiben és a háta alsó részén megfeszíti az izmait. Így a hát izmaiban is megbomlik az egyensúly, ezért a kiegyensúlyozatlanság hatására megfeszülnek a nyakizmok is, amelyek fejfájást okozhatnak. Csupán a nyakizmok kezelése nem fogja megoldani a problémát, mert a fájdalom és a deformitás más pontból ered, tehát nem helyi problémáról van szó.
A megrövidült izomszövet nem képes munkát végezni. A gyógymasszőr tartósan vagy kórosan megrövidült izomszövettel foglalkozik. Egy izom megrövidülése lehet aktív vagy passzív. Krónikusan passzív megrövidülés például a musculus biceps brachii megrövidülése, ha a kart a gyógyulás ideje alatt felkötve tartjuk. Az aktív megrövidülés maga az izom-összehúzódás, amely lehet akaratlagos, ami az izom munkája, de lehet akár védekező összehúzódás is, ami az izom válasza olyan veszélyekre, mint amikor túlterheltség áll fent illetve ismétlődő mozgás vagy erős túlnyújtás.

A testünk lágy szövetei érintésre képesek válaszreakciót létrehozni, oly módon, hogy a miofaszciális fájdalmat egy önfenntartó neuromuszkuláris visszacsatoló kör hozza létre, amelybe az érintéssel okozott inger hatására beavatkozik és így visszaáll a normális működés. A választott technikától függően a manuális beavatkozás megszakítja a helytelenül működő szövetben ezt a visszacsatolási folyamatot, így bizonyos változásokat idéz elő az idegi válaszban és a szövetben is. A beavatkozás lehet iszkémiás összenyomás, passzív nyújtás-rövidítés, vagy bármely fogás.

A gyógymasszázs klinikai terápiája ezek alapján közelíti meg a tartósan megrövidült lágy szövetek kezelését, és tapintással kísérli meg azok természetes, fájdalommentes működésének helyreállítását, úgy hogy figyelembe veszi a beteg testének egészét.

Gyógymasszázs kezelési menete és diagnózis felállítása

Az egyén teste, alakja, árulkodik az egyén testi betegségeiről. A gyógymasszőr mindezeket a külső jeleket megfigyelve, a masszázs elkezdése előtt még érintéssel is felméri a beteg állapotát. Az izomrostok felépítését megfigyelve illetve az ízületekben meg lévő ízületi szögek elváltozásait, csavarodásait, tengely ferdüléseit felmérve kezdi el a kezelés menetét.A terapeuta, amikor egy beteget vizsgál meg, figyelembe veszi testtartását, annak szimmetriáját, mozgását, amely lehet lassú, vagy gyors, akár szakaszos. Egy kiváló terapeuta már a betegről akkor fel tud állítani pontos diagnózist, amikor az még ruhában van.

A gyógymasszőr orvosával együttműködve dolgozik, ezért tudnia kell orvosi leleteket olvasnia, megértenie és kérni a beteget, hogy hozza magával és mutassa fel.

Jelentős fontossággal bírnak ezek az orvosi leletek, melyek még pontosabbá tehetik a diagnózist és a kezelés helyességét.

A terapeuta az izmok felépítése és állaga alapján kezeli a beteget, általában az izomrostok túl feszülnek, csavarodnak vagy éppen túl lazák, elvesztették rugalmasságukat.

Amikor egy beteget vizsgálunk meg, találunk a testén nyomásra érzékeny pontokat. Kivétel akkor van, ha valakinél ezek a testrészek sérülés vagy zúzódás miatt érzékenyek. Ezeket, az érzékeny pontokat nevezzük trigger pontoknak, a vázizom, izomszövetek egy feszes kötegében észlelhető csomócskák, amelyek rendkívül érzékenyek és jellegzetes kisugárzó fájdalmat hoznak létre.

Ezek a pontok azért keletkeznek, mert valamilyen megerőltetett, vagy túlterhelt ismétlődő mozgást végeztünk.

A trigger pontokról akkor mondható el, hogy oldódik, ha a hozzá tartozó csomócskát lágyabbnak érezzük és megszűnik a belőle kisugárzó fájdalom. Az izomról, faszciáról akkor mondhatjuk el, hogy oldódik feszessége, ha a terápiás művelet alatt elernyed, ellazul, megnyúlik az izomszövet. Ez a nyújtás kis mértékben észlelhető, nehéz leírni, de a beteg fájdalma csökken, ezáltal a terapeuta tudja, hogy a kezelés menete hatásos.

Gyógymasszázs élettani hatásaiTehát a gyógymasszőr teljes egészében megvizsgálja betegét: megvizsgálja a panaszt, okozó testtájakat, a légzést, ezután tapintással végzi tovább a diagnózist, illetve orvosi leletek alapján.

Az emberi testet érő mechanikai ingerek közvetlen és közvetett úton befolyásolják a szövetek működését. Hatásuk elsősorban helyi hatás, amely közvetlenül befolyásolja a vénás és nyirokkeringést, valamint közvetetten hat az artériás keringésre és izomtónusra.

 Közvetlen hatások

 A vénás és nyirokkeringés befolyásolása. A bőr külső felszínén alkalmazott kompressziós ingerek növelik az izom kontrakcióját, s ezen keresztül a szöveti nyomást is. Ezzel az izmok között futó vénákban a vénás nyomást emeli, ami a keringés fokozódásához vezet (pumpa effektus). A váltakozó erősségű kompresszió a nyirokkeringés gyorsulását segíti, az intersticiális folyadék térfogatának csökkenését, a pangásos vizenyő felszívódását fokozza.

Ilyenkor a bőrfelszín kipirul, a feszes, letapadt és görcsös izomtónus felszabadul a nyomás, fájdalom alól, ennek hatására ellazul a beteg, és fájdalma csökken, végül megszűnik. A végtagokban lévő pangásos vizesedés (Ödémásodás) érzékelhetően csökken, ezáltal megkönnyebbülnek a végtagok, a nyirokáramlás felszabadul és intenzív méregtelenítő folyamat, indul meg a szervezetben.

 Közvetett hatások

 Mechanikai ingerre a szövetekben vazoaktív anyagok szabadulnak fel: hisztamin, bradykinin, melyek az erek falában lévő simaizomrostokat ellazítva az erteriollák tágulását eredményezik. Ezzel a bőr és bőr alatti kötőszövet, harántcsíkolt izmok oxigén és tápanyagellátását javítja. Nagy szerepe van a tejsav elszállításában, különösen a gyulladásos mozgásszervi betegségeknél. Lényegesen bonyolultabb folyamatok mennek végbe szervezetünkben, a méregtelenítő és kiválasztó szervrendszerre hatunk. Növeljük a csontokban, és izületekben a tápanyag ellátottságot, az idegrendszerre (lymbikus lebenyre) nyugtatólag hatunk a kezeléssel. Javítjuk a motorikus idegi összeköttetést a szervezetben, amelynek hatására mozgásunk könnyebb és lazábbá válik, ugyanakkor stabilabbá.

Gyógymasszázst megelőző vizsgálat

 • – Bőrszín, bőrelváltozások
 • – Bőr turgora
 • – Izomtónus
 • – Deformitások
 • – Izületi duzzanat, szöveti duzzanat

 

Tapintható elváltozások

 • – Bőrhőmérséklet
 • – Kötőszövet eltolhatósága és elemelhetősége
 • – Izomtónus (hyper-, hypotónus)
 • – Izomrostok eltolhatósága
 • – Az izmok nyomásérzékenysége
 • – Szöveti duzzanat
 • – Izületi duzzanat
 • – Az izületek nyomásérzékenysége

MyDay

MyDay - Beauty & Spa - A megújuló szépség forrása.

Címünk

Árpád tér 1
6500
Baja

Kapcsolat

06 30 484 3491
06 79 520 103
bajaiszalon@gmail.com

Kövess minket