A szervezetünk 7,35-7,42 pH érték között tartja a vérünket. Ha ettől eltérne ez az érték, meghalnánk.

Ezért működik egy többszörös puffer – kiegyenlítő-rendszer, amely ezt képes biztosítani. Azonban napjainkban minden savasabb akörnyezetünkben, mint régebben volt, még az esővíz pH értéke is csökkent, savasabb lett, ami megmutatkozik a mezőgazdasági termékekben.(Csökken az ásványi anyag tartalmuk.)

phperiod

Mivel testünk maga is savakat termel az élelmiszerek feldolgozása során, így a megsokszorozódott savas táplálékok bevitele és a csökkent savleadási folyamatok következtében a testünknek fokozottan meg kell szabadulnia a savaktól. Ezért un. savraktárakat hoz létre, amivel ugyan biztosítja a vér pH egyensúlyát, de számos betegség kiváltó oka is egyben. Ám az élet fenntartása szempontjából ez a kevésbé rossz megoldás.

Hol vannak ezek a savraktárak?

Elsősorban a kötőszövetben.

A kötőszövet ideális hely arra, hogy a sok savtól megszabaduljon a vérünk. Mivel a kötőszövet valamilyen formája megtalálható mindenütt a szervezetünkben, úgy a bőr alsó rétegében, az erek falában, a szilárd tartóvázakban, rengeteg savat képes tárolni, ami akár több kiló is lehet.

A tünetek kezdetben csak esztétikai jellegűek. Hajhullás, ráncok idő előtti megjelenése, a combokon, fenéken gyengülő kötőszövet következtében kialakuló narancsbőr.
Mivel a savak semlegesítésére sok-sok ásványi anyagra van szükség – amik bevitele ugyan csak a szükségesnél kevesebb – a szervezetünk elsősorban a kötőszövetből vonja el ezeket, (melyek jó ásványi anyag raktárak).

Ezek hiánya már további károsodásokat von maguk után,
majd ezen tüneteket követik a már betegségként kezelt reuma, köszvény, látás romlás, hallás gyengülése, idősebb korban a csontritkulás, ízületi kopás.

A szervezetbe került sav kiürítése bizonyos tevékenységekkel nagyon jól megoldható. Akár egy kiadós séta a friss levegőn netán kocogás, egy lúgosító étel – ital elfogyasztása már jelentősen javítja a savasodást. Azonban az elraktározott savaktól nagyon nehezen, sok odafigyeléssel lehet csak megszabadulni. Egy elhízott ember zsírsejtjei, kötőszövete tele van savakkal. Külön rizikó faktor lehet a hirtelen fogyás során a zsírsejtekből gyorsan a véráramba kerülő savak mennyisége.

Differenciált Cellulit Terápia:

A narancsbőr jelenség mögött a lerakódott salakanyagokon kívül el nem égetett tápanyagok, azaz zsírpárnácskák is meghúzódnak.

Kialakulásának egyik előfeltétele a laza kötőszövet, amely miatt a nyirokerekből nem távozik a nyirokfolyadék, és a zsírsejtek összetapadnak.

Megszűnik a bőr alatt a mikrocirkuláció, amit a hűvösebb, és érdesebb tapintású felszín is jellemez.

A felületi vénák nem mosódnak át, a szövetek közötti folyadék felhalmozódik a lábakban.
Amennyiben a cellulit nem kerül kezelésre, kialakulnak a visszerek, és ez már nem a szépség, hanem az egészség rovására is történik. Ennek megelőzése érdekében Ön is tehet. A Differenciált Cellulit Terápia® a modern, innovatív orvosi technológiát egyesíti a legújabb tudományos ismeretekkel az Ön kezelésének eredményessége érdekében.

Cél:

  • salaktalanítás,
  • zsíranyagcsere aktivizálása,
  • súlycsökkenés,
  • kötőszövet feszesítése és a
  • vérkeringés javítása

My Day szalon Varga Valéria és Páncsics Berta mesterkozmetikusok, cellulut terapeuták, Varga Éva masszőr, testkezelő.Szalonunk a High Care partnere. Kérdezd kozmetikusainkat! 30/484-34-91