Bizony, eljön az az idő egy nő, egy ember életében- mert persze a férfiak sem kivételek- amikor a tükörbe nézve mintha egy idegen tekintene vissza: megfakult, megfáradt bőr, megnyúlt vonások…. szomorú arc… De hát belül nem ilyenek vagyunk!!! Hogyan lehetne, hogy arcunk örökifjú lelkünket tükrözze még egy kicsit? Hogyan lophatunk vissza pár évet?

Az évek múlásával bőrünk kollagéntartalma csökken, tömörsége, feszessége, hamvassága főleg így a téli hónapokban jelentősen romlik. De a kozmetikai kezeléseknek hála,  a kollagéntermelést jelentősen serkenthetjük. Három féle módszerünk van erre szalonunkban.

A dermaroller egy henger, telis-tele mikro-tűkkel. A letisztított, érzéstelenített, fertőtlenített bőrön minden irányba sokszor végighengerezzük a bőrt ezáltal számtalan mikrosérülést okozva a bőrben. Steril hatóanyagokat juttatunk eközben a bőrbe bőrtipusnak megfelelően. A szervezet csodálatos öngyógyító mechanizmusai munkához látnak és a mikrosérülések begyógyításához rendkívül intenzív kollagéntermelésbe kezdenek. Az eredményre pár hetet várni kell, feszesebb, simább, egyenletesebb lesz a bőr. 5-6 alkalmas kúra nagyon látványos eredményt hoz. Pattanások után visszamaradt hegek és pigmentfoltok elhalványulása is velejárója ennek a kezelésnek.

A másik kollagénindukciós terápiás eszköz a dermapen. Csak az eszköz különbözik az előzőtől. Itt egy kis elektromos eszközzel kezelünk, melyben elektromotor mozgat nagy sebességgel fel-le egy 16 mikrotűből álló tűfejet. Ez az eszköz kisebb felületet -kb 1 cm2-t kezel egyszerre, célzottabban kezelhetőek vele a ráncok, jobban hozzáfér a mélyedésekben megbúvó bőrhibákhoz. Az alkalmazott vitamin- és feszesítő hatóanyagampullákon kívül itt is az anyatermészeté a főszerep: a kollagéntermelés beindul a számtalan kis sérülés nyomán. Itt is kúra szerű alkalmazás javasolt.

A legkorszerűbb kollagénindukciós terápia az IPL géppel végzett kezelés. A letisztítás itt sem maradhat el, de érzéstelenítés nem szükséges. A számítógép vezérlésű klinikai villanófényes lézer (IPL) készüléket a bőrtipusnak megfelelően állítják be kozmetikusaink. Kontakt-gél kerül a bőrre, majd az egész arcot apró lépésekben végigkezeljük, igény szerint a nyakat és a dekoltázst is. Enyhe bőrpír keletkezik, mert a speciális hullámhosszúságú fénysugarak a bőrbe mélyen behatolva hőenergiává válva kiváltják a kollagénképződést. Míg az előzőekből 5-6 addig ebből 2-3 kezelés éri el az áhított eredményt. A zavaró pigmentfoltok és hajszálerek is eltűnnek a kezelés hatására. A végleges eredményre ennél a kezelésnél is várni kell 2-3 hetet.