IPL Bőrfiatalító kezelések

Az öregedési folyamat során bőrünkben csökken a kollagén szintje, így az veszít rugalmasságából, megereszkedik, ráncosodik. Ezt a természetes átalakulást súlyosbítják a környezet károsító hatásai. A napfénynek kitett bőrterületeken egyenetlen bőrfelszín, pigment eltérések, értágulatok alakulnak ki (photo-aging).

Villanófénnyel sebzés nélkül, ún. non-ablatív módon végezhetünk bőrfiatalítást. A fény áthatol a bőr felső rétegén és stimulálja a kötőszöveti kollagén képződését, átépülését. A kezeléssel eltüntethetők a tágult hajszálerek, az öregségi hyperpigmentált foltok, javul a bőr textúrája, elsimulnak a finom ráncok, sekélyebbé válnak a mély ráncok, a bőr felszíne egyenletesebb lesz.

A kezeléssel a genetikai öregedés és a photo-aging tünetei egyaránt javíthatók.
Bőrfiatalítás – látványos eredménnyel – elsősorban az arcon, a nyakon, a dekoltázs területén, az alkarokon és a kézfejeken végezhető. A kezelést követően a közösségbe való visszatérés azonnal lehetséges, regenerálódási időre nincs szükség.

A kívánt eredmény eléréséhez 2-3 kezelés szükséges 4 hetes időközönként. Az eredmény fenntartása érdekében ajánlatos félévente egy-egy ismétlő kezelés. Második generációs  Ellipse I2PL rendszerünk működése a szelektív fototermolízis tudományos elméletén alapul. A készülék 400-1200 nm hullámhosszúságú inkoherens villanófényt bocsát ki. A kibocsátott fény elnyelődik a bőr különféle szerkezeti egységeiben, az ún. kromofórákban. Az elnyelődött fény energiája a kromofórákban hőenergiává alakul. A keletkező hőenergiát használjuk a kezelendő nemkívánatos elváltozások eltávolítására. kezeléseink esetében cél-kromofóra lehet a szőr és a bőr festékanyaga, a melanin, illetve a vörös vértestekben lévő hemoglobin. 
Hatékonyan kezelni akkor lehet, ha a kibocsátott fény hullámhossza megfelel a célstruktúra abszorpciós spektrumának, illetve ha a kezelni kívánt struktúra bőrben való elhelyezkedésének megfelelő az adott hullámhossz szövetekbe történő behatolási mélysége. Az Ellipse I2PL rendszer a fény azon megfelelő hullámhosszát választja ki, amely a legoptimálisabban nyelődik el a célstruktúrában anélkül, hogy a környező szöveteket károsítaná. A mellékhatások kockázata azáltal is csökken, hogy a megfelelő hullámhosszú fény rövid villanásokban kerül leadásra, így a célstruktúra felmelegszik, a környező szövetek nem. Ezáltal a felhasznált energia kevesebb és nincs szükség bonyolult hűtési technikára sem. A megfelelő energia beállítását és a villanások időzítését számítógépes rendszer végzi, így a célstruktúrának megfelelő, klinikai vizsgálatokkal meghatározott termális relaxációs idő (trt) alatt éri el az eredményes kezeléshez szükséges 70 °C-ot. Ez az idő ahhoz elég, hogy a cél-kromofórát tartalmazó elváltozás károsodjon, de a környezete ép maradjon. A leadott energia intenzitása egyforma a teljes impulzusidő alatt (négyszögletes energia-eloszlás), így az Ellipse I2PL rendszer használatával a korszerűtlenebb IPL  készülékekhez képest, az általuk kibocsátott impulzus közepén jelentkező csúcs alatti feleslegesen magas energiákból adódó sérülési kockázat megszűnik.

Az Ellipse I2PL segítségével gondosan választjuk meg a szükséges energiát és az impulzusidőt, hogy kezeléseink során a lehető legjobb eredményt érjük el. 


Árak már 5.000.- Ft-tól. Kérdezze kozmetikusainkat.

MyDay

MyDay - Beauty & Spa - A megújuló szépség forrása.

Címünk

Árpád tér 1
6500
Baja

Kapcsolat

06 30 484 3491
06 79 520 103
bajaiszalon@gmail.com

Kövess minket