Fogyókúra méregtelenítés nélkül? Kockázatos!
Hiszen a méreganyagok a zsírszövetekben rakódnak le, annak redukálása során pedig nem ürülnek ki önmaguktól…. Mit tehetünk? Hogyan méregtelenít az infraszauna?

Japánban Dr. Toshiko Yamazakinak van egy Távoli-infravörös Terápia Klinikája, ahol átfogó kutatásokat végzett a távoli-infravörös terápiáról és annak hatásairól. A „Távoli-infravörös terápia tudománya” c. könyvében rámutat, hogy a távoli-infravörös terápia többek között azért olyan eredményes különböző betegségek kezelésében, mert a távoli-infravörös sugarak el tudják távolítani a szervezetből az olyan veszélyes méreganyagokat, mint a higany, amely gyakori okozója különböző egészségügyi panaszoknak. Az emberek bio-akkumulátorként működnek, ezért számos, a természetes öngyógyítást gátló méreganyag nem távolítható el közvetlenül a szervezetbe kerülés után. A méreganyagok tárolásra kerülnek, megakadályozva ezzel a szervezet természetes öngyógyítását.
Amikor mérges gázok, mint pl. kéndioxid és széndioxid, vagy mérgező anyagok, mint az ólom, higany vagy klór nagyméretű vízmolekulával találkoznak, akkor a vízmolekulák körülveszik őket. Ahol ezek a mérgező anyagok összegyűlnek, ott akadályozzák a vérkeringést és csökkentik a sejtek energiáját. Elvileg az IR sugarak hatására a vízmolekulák rezgésbe jönnek, és ezáltal “kirázzák” magukból a méreganyagokat. A méregtelenítés akkor indul el, amikor egy 10 mikronos FIR sugárzás eléri a nagyméretű vízmolekulákat, és a víz rezegni kezd.
A rezgés csökkenti a vízmolekulát összetartó atomok ionos kötését. Ahogyan a rezgés folytatódik, hatására elindul a víz-zárványok lebomlása, a bezárt gázok és egyéb mérgező anyagok kiszabadulnak. Japán tudósok arról számolnak be, hogy az elzáródott hajszálerek FIR sugárzás terápiája hatására hasonló jelenség figyelhető meg: a távoli infravörös hő kitágítja a hajszálereket és elindítja a rejtett méreganyagok feloldásának folyamatát.
Amikor a test bármelyik szövete távoli-infravörös sugárzásnak van kitéve a napfény által, akkor termográfiával is kimutatható gyors felmelegedés következik be. Ez a meleg, valamint különféle egyéb válaszmechanizmusok aktiválása serkenti a gyógyító folyamatokat.

–  Serkenti az enzim-aktivitást
–  Elősegíti a vízmolekulák tapadását és átszivárgását a sejtmembránon
–  A kalcium ionokat a sejtmembránhoz vonzza.
–  Intenzívebbé teszi a véráramlást a kapillárisok mikro-keringési rendszerének kitágítása révén
–  Enyhíti az izomgörcsöket az izomrostok melegítése által
–  Az infravörös sugárzás révén eltávolítja a méreganyagokat
–  Segíti a duzzanatok és gyulladások csökkentését a nyirokáramlás javításával
–  Csökkenti a fájdalmakat a periférikus idegekre és a szövetekben lévő szabad idegvégződésekre való közvetlen                 ráhatással.
Hosszú ideig csak a hősugárzó „infralámpa” volt az egyetlen eszköz, amit az infra-sugárzással kapcsolatba tudtunk hozni. Az 1960-as évek közepén fedezte fel a NASA, hogy néhány ásványi oxid is képes távoli-infravörös hullámokat kibocsátani. Azonkívül, hogy a NASA az űr-programban felhasznált különböző távoli-infravörös termékeket, a technológia fejlesztésében tovább nem jutott.
A „Reverse Aging” (Az öregedés megfordítása) c. könyv szerzője, Sang Wang szerint a Japánok további felhasználási lehetőségeket is láttak.
Napjainkban a Japánok már több mint 150 szabadalommal rendelkeznek olyan termékekre, mint: távoli-infravörös szauna , távoli-infravörös sütő, amely helyettesíti a mikrohullámú sütőt, a szülészetek inkubátoraiban használt távoli infravörös panelek, valamint távoli-infravörös hullámokat kibocsátó kerámiák és szövetek. Dr. Tsu-Tsair Oliver Chi az emberi testre ráhangolt távoli-infravörös eszközök hatásmechanizmusáról szóló összefoglalójában állítja: „… ezek a sugarak szelektíven nyelődnek el azokban a szövetekben, amelyeknek teljesítmény-növekedésre van szükségük. A távoli-infravörös energia belső termelődése számos különböző gyógyulási reakcióval van összefüggésben. A szövet maximális szintre hozása után a megmaradó sugarak ártalmatlanul továbbhaladnak. Ezt a jelenséget „rezonáns-abszorpciónak” nevezzük.”
Az elmúlt 25 évben japán és kínai kutatók és orvosok szerteágazó kutatásokat folytattak a távoli-infravörös kezelésekről, és számos hasznos tulajdonságról számolnak be. Japánban létezik egy Infravörös Társaság, tagjai orvosok és fizioterapeuták. A társaság célja a távoli-infravörös energiát felhasználó gyógyítási módszer támogatása.

A My Day szalonban 4 fős infraszauna vehető igénybe, vagy infraszauna paplan, melyben egyszerre egy fő szaunázhat fekve, itt a fejet nem éri meleg. Három zónája szükség szerint különböző hőrokra állítható be, pl a szív ill. a lábak visszeresség esetén kevesebb hőt kaphatnak. Infraszauna kabin  zuhanyhasználattal fejenként 1.500.- Ft /fő, minimum 2 fő együtt szaunázása esetén. Infrapaplan  10 alkalmas bérlet 18.000.- Ft